FRAMING

Modulul Case pe Structura din Lemn

1.Istoria programului WoodEngine  incepe odata cu desenele 2D din Autocad:

Autocad

AutoCad 2D

 

Pe atunci, proiectele de arhitectura si structura se desenau linie cu linie la planseta sau asistata de calculator, proces care necesita timp si multa rabdare.

AutoCad 2D

Odata cu aparitia AutoCAD Architecture lucrurile se simplifica, iar munca devine mult mai usoara:

2. Peretii din  AutoCAD 3D, sunt transformati printr-un click in WoodEngine (in elemente structurale din lemn). Din setari se pot amplasa montantii la o distanta impusa de proiectant, de exemplu: 416.6667 mm, patru montanti pe o coala de OSB.


3. Peretii sunt compusi din layere. Se pot defini peretii cu tot cu OSB, lambriu, gips-carton, tencuiala, etc.

4. WoodEngine introduce automat talpi si centuri in interiorul sau exteriorul inaltimii panourilor. Scoate planurile de talpi si centuri printr-un click.

5. Usile si ferestrele se pot personaliza intr-un canat sau mai multe, in  forma dreptunghiulara,  de arc sau dupa o polilinie.

6. Buiandrugii rezulta dupa un calcul dintr-un singur element sau din mai multe elemente,

7. Modelarea unui planseu este simpla. Se va predefini un stil, care va putea fi folosit la orice casa. Grinzile se vor distribui la un interax impus.
WoodEngine exporta planseele cu toate cotele dorite.

8. Programul exporta toti peretii cu toate cotele necesare, sectiunea verticala si cea orizontala, dar si peretii cu care se imbina.

9.Extrage o lista de materiale in format XLS, se pot exporta toate elementele din desen. Le poate exporta in format DWG unde sunt detaliile de executie cu cote.

10. AutoCAD Architecture are instrumente pentru crearea scarilor.